bliv naturligvis kasse.jpg

Ask & Liv skal ud til 400 børnehaver

I anledning af Naturens Dag uddeler Bliv NaturligVis nu 400 gratis materialekasser til børnehaver. Materialerne knytter sig specifikt til Bliv NaturligVis' nye app, "Ask & Liv – flytter ud i naturen," og inviterer børnene med ud på et uforglemmeligt eventyr.

Børnehavebørn i hele landet har nu mulighed for at få adgang til masser af gode oplevelser med hjælp fra Bliv NaturligVis. 400 kasser, fyldt med spændende rekvisitter til brug sammen med den nye app, "Ask & Liv - flytter ud i naturen," er nemlig lige nu klar til at blive sendt ud i landet som optakt til Naturens Dag den 13. september.

Fantasi, indlevelse og fordybelse

Bliv NaturligVis' nye store satsning, "Ask & Liv - flytter ud i naturen," er et spændende og lærerigt materiale målrettet børnehaver, der ønsker at arbejde med et natur-forløb, der skaber fantasi, indlevelse og fordybelse. Børnene inviteres ind i en spændende historiefortælling og ud på spændende eventyr i den enkelte børnehaves nære natur. Materialet kombinerer en levende historiefortælling om jægerstenalderbørnene Ask & Liv, med tilhørende lærerige og engagerende aktiviteter, der kan sammensættes til et unikt pædagogisk forløb.

Rekvisitterne i de 400 kasser består af f.eks. et kaninskind, flinteredskaber og en mini højtaler, som kan tages med på tur og benyttes til at lytte til fortællingen om de to jægerstenalderbørn, Ask og Liv, ude i naturen. Kasserne indeholder også plancher, plakater og hæfter mv.

Kom godt i gang med Ask & Liv-forløbet

Kasserne er ment som et supplement og en hjælpende hånd til at komme godt i gang med et Ask & Liv-forløb rundt omkring i landets børnehaver, som kan bestille en kasse ganske gratis.

Det sker efter først til mølle-princippet her på Bliv NaturligVis hjemmeside.

- Projektteamet bag Bliv NaturligVis håber, at Ask & Liv-kasserne kan være med til at øge opmærksomheden omkring det nye materiale, så alle landets børnehaver kan få glæde af det gratis tilbud. Derfor opfordrer vi også stærkt til, at man ved modtagelse af en gratis kasse, hjælper med at sprede budskabet omkring materialet til andre interesserede, lyder opfordringen fra projektmedarbejder Karen Brix Torø.

Hun opfordrer de børnehaver, der benytter sig af tilbuddet, til at kontakte lokale aviser eller dele deres oplevelser via egne sociale medier. Få inspiration til hvordan man kan gøre dette på Bliv NaturligVis’ presseside.

Materialer kan også downloades

Som nævnt er der tale om i alt 400 kasser. Men hvis du ikke når at få fingre i en kasse til netop jeres børnehave, så fortvivl ej. For selvfølgelig kan Ask & Liv også sagtens benyttes uden brug af kassen. Plancher, ark og opgaver kan let downloades via hjemmesiden og printes, så børnene hurtigt kan komme i gang.

Bliv NaturligVis handler om at åbne de mindstes øjne for naturens mangfoldige muligheder, bl.a. i form af gratis undervisningsmaterialer og frivillige naturformidlere over hele landet. Projektet er et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund, støttet af Nordea-fonden.

27. august 2020
Skrevet af: Jacob Munkholm Jensen
Foto af: Jette Martinussen

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event