DSC_0933.JPG

Bliv NaturligVis på Naturmødet i Hirtshals

Igen i år er Bliv NaturligVis taget til Naturmødet i Hirtshals. I år er Bliv NaturligVis omdrejningspunkt for debatten Hvordan får vi børnene tilbage i naturen? 

Debatten afholdes på fredag den 25. maj kl. 10.30 i Jægerforbundets telt på stand nr. 20 (Se kort over pladsen her)

Med til debatten er formand for Jægerforbundet Claus Lind Christensen, direktør i Friluftsrådet Jan Ejlsted, hjerneforsker om ambassadør for Bliv NaturligVis Kjeld Fredens, folketingspolitiker Carsten Bach fra Liberal Alliance og folketingspolitiker Trine Torp fra SF.

Som en opstart til debatten har 5. klasse fra Skolecenter Hirtshals været på rågeregulering i Hjørring. Rågerne skal tilberedes og spises under debatten. Se indslag her: https://www.tv2nord.dk/artikel/skoleelever-kom-med-paa-raagejagt 

Eleverne fra 5. klasse deltager selvfølgelig også – De skal sammen med de voksne debattører flå og tilberede de rågeunger, som de var med ude at skyde ugen forinden. Debatten kommer nemlig til at foregå samtidig med, at deltagerne laver mad ud af det nedlagte vildt. Går det godt, så er der smagsprøver til tilhørerne efter debatten.

Samme fredag Kl. 15.00  er vi at finde på Roots scenen med arrangementet  Mad fra bunden eller rene hænder

Her er der mulighed for at lave mad helt fra bunden i fællesskab med Bliv Naturligvis og Marco Miele fra Gastrohopperne, som står for tilberedningen af en omgang vildt sammen med børnene.

Arrangementet fokuserer på at lade børn forlægge og naturligvis tilberede vildtet, som Bliv Naturligvis leverer. Marco Miele vil undervejs vejlede børnene i forbindelse med tilberedningen af vildtet, og samtidig vil han fortælle lidt om, hvad man kan gøre for at begrænse madspild.

Udover disse aktiviteter vil der også være mulighed for at spille en række madspil på et par Ipads, hvis ungerne foretrækker den form for underholdning. Valget er deres.

Undervejs vil der naturligvis være rig mulighed for, at børnene kan få lov at smage på den mad, de tilbereder. 

Kom forbi og hils på os, vi kan kendes på Bliv NaturligVis uglen!

 

23. maj 2018
Skrevet af: Marianne Ebbensgaard
Foto af: Kristine Hansen

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event