Udklip ertebølleklanerne.JPG

Ertebølleklanerne i folkeskolen

I denne uge går Bliv NaturligVis og Clio sammen om at udgive et undervisningsforløb omkring ertebøllekulturen. Det tager udgangspunkt i Bliv NaturligVis’ eget klasserumsspil Ertebølleklanerne.

Clio er en interaktiv portal med undervisningsmateriale til folkeskolen. Deres service tæller timevis af læsematerialer og opgavesæt, som understøtter skoleverdenen i et multimodalt læringsunivers.  Når klasserumsspillet Ertebølleklanerne gøres tilgængeligt via Clio, bliver det en del af et helstøbt forløb i natur/teknologi og historieundervisning i mellemtrinnet. Der tilføjes en guide til læreren til organisering, forberedelse og evaluering, og eleverne agerer også selv på platformen. De besvarer spørgsmål, løser opgaver, kan se videoer og selvfølgelig spille spillet sammen.

Bliv NaturligVis’ samarbejde med Clio gør det endnu nemmere at integrere Ertebølleklanerne i undervisningen. Det er også forhåbningen, at endnu flere skolelærer får øjnene op for de mange andre gratis tilbud, Bliv NaturligVis byder på. Der opfordres for eksempel til, at skolerne får besøg af en frivillig formilder fra Bliv NaturligVis, som kan tilføre ny viden og give mere autentiske naturoplevelser til eleverne.

Hele Clio-forløbet omkring ertebøllekulturen kan tilgås her ved brug af UNI Login. Du kan også finde selve spillet her på vores egen hjemmeside uden krav på log-in.
I øvrigt udgives Bliv NaturligVis nyeste materiale til de mindste børn, Ask & Liv – flytter ud i naturen, også hos Clio denne uge, som en aktivitet for børnehaveklasserne. Det kan du læse mere om her.  Ask & Liv er også fri tilgængeligt her på vores egen hjemmeside.

 

02. juli 2020
Skrevet af: Karen Brix Torø

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event