HOF BNV.jpg

Lystfiskeri på skoleskemaet i Vestjylland

Holstebro og Omegns Fiskeriforening er gået ind i projekt Bliv NaturligVis med liv og sjæl. Foreningen har allerede adskillige arrangementer i kalenderen, som skal åbne skolebørnenes øjne for nogle af naturens små mirakler.

Som den første rene lystfiskerforening i projekt Bliv NaturligVis er Holstebro og Omegns Fiskeriforening (HOF) virkelig kommet godt fra start. Under et arrangement for børnene i 4. klasse på den lokale Naur-Sir skole spillede de frivillige formidlere på alle tangenter - og tog kegler. Dagen startede på skolen, hvor Gunner fra HOF delte ud af sin store viden omkring natur, fiskeri og de forskellige fisks biologi. Han var den ene af i alt tre frivillige formidlere, som stillede op. Børnene havde på forhånd forbedret en række spørgsmål omkring fisk og fiskeri.

Spørgsmålene kom på banen efter at børnene havde prøvet kræfter med BNV-spillet i minecraft DDØP (den digitale ørred patrulje), hvorefter børnene tog ud til Vandkraftsøen i Holstebro, hvor de selv riggede de ny indkøbte fiskestænger til. De havde på forhånd fået introduktion i, hvordan man binder krog på, samt hvad forskellen er på at fiske med blink, og med krog og orm.

Og det tør nok siges at denne første fisketur var noget af en succes – og en fremragende debut for HOF i regi af Bliv NaturligVis. Der blev fanget 4 aborre på krog og orm, men desværre ingen gedder, selvom nogle af børnene ellers gjorde et godt forsøg. HOF har allerede en række nye arrangementer i kalenderen, og de frivillige glæder sig allerede til at tage flere børn med ud med fiskestangen.

Læs mere om hvordan du booker en frivillig formidler til jeres skole, børnehave mv.

103876087_591009404936521_2811887276721743219_n
img_1420
17. juni 2020
Skrevet af: Jacob Munkholm Jensen
Foto af: Thomas Toft Marcussen

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event