Del
: Bliv frivillig
DSC_0385.JPG

Bliv NaturligVis deltager på Naturmødet 2017

Bliv NaturligVis holder officiel åbningslancering på Naturmødet i Hirtshals den 18. maj kl.15.45 - kom og vær med!

Bliv NaturligVis er selvfølgelig med, når Naturmødet  skydes i gang i Hirtshals den 18. maj. Vi har vores egen stand lige midt imellem Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund - en god plads for at symbolisere samarbejdet mellem DJ og DSF. 

Vi er så privilligerede at have en god håndfuld frivillige med til at få hele arrangementet til at spille - VI GLÆDER OS!

Vores hovedarrangement er lanceringen af Bliv NaturligVis den 18. maj, når Nicolai Kirk og Gordon P. Henriksen skal kokkerere fisk og vildt ved et stort udendørs bålevent - der bliver taler, snorklip, lækker mad og selvfølgelig godt humør!

Børn skal mere ud i naturen! Officiel åbning af formidlingsprojektet Bliv NaturligVis

Tid: 18. maj 2017  Kl. 13.00 - 17:30

Sted: Explore - Husmoderstranden (Hvis det blæser for meget på stranden afholdes det foran vores stand)

Arrangør: Bliv NaturligVis 

Meeting Point: På Husmoderstranden

Beskrivelse: Bliv NaturligVis vil ændre på det faktum, at børn i dag kommer mindre ud i naturen ved at sætte jagt og fiskeri på skoleskemaet. 
Projektet lanceres sammen med Naturmødets ambassadør, kokken Nikolai Kirk og Gordon P. Henriksen b.la. kendt fra fiskemissionen ved et brag af en bålmadsevent, hvor der tilberedes vildt og fisk fra kl.13.
Kom med til den officielle åbning af projektet kl.15.45, hvor den grønne snor klippes, og der deles lækre smagsprøver ud til alle. 
Bliv NaturligVis er et formidlingsprojekt, der arbejder for at udvikle børns naturforståelse og -identitet gennem undervisning med jagt og lystfiskeri. Projektet består af målstyret undervisningsmateriale til folkeskolerne samt et netværk af frivillige jægere og lystfiskere, der tager ud på skolerne og med udgangspunkt i egne oplevelser og færdigheder leverer et autentisk indhold. 
Bliv NaturligVis er et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund. Projektet er støttet af Nordea-fonden

 

Fredag har vi samlet nogle gode unge mennesker til en debat om vigtigheden af at have viden om og tilknytning til naturen. Dette løber af stablen kl.12 på ungdomsscenen Roots:

Fuck naturen – jeg har min iPad!

Tid: 19. maj kl. 12.00-12.45

Sted: Roots-scenen
Arrangør: Bliv NaturligVis 

Beskrivelse: Børn og unge er halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre, og udviklingen fortsætter mod en stadig svagere tilknytning til og viden om naturen og dens grundlæggende principper. Men er det overhovedet et problem?
Bliv NaturligVis tager debatten med de unge. Er deres mindre brug af naturen et problem, og hvis det er, hvad skal der så til for at få de unge ud af sportshallen, op ad sofaen og ud i naturen?
Kom og deltag i debatten med de unge selv på Naturmødets ungdomsscene.

Debatdeltagere/oplægsholder: Elever fra Helgenæs Naturefterskole, Nicolai Løvgret VU, Peter Kock Landbo Ungdom og Mads Oddershede DOF-Ung.

Moderator: Vicky Knudsen

 

Den voksne del af debatten af vigtigheden af at børn og unge kommer ud i naturen kan opleves lørdag den 20. maj på Learnscenen, når Bliv NaturligVis' projektleder Franz Fibiger Holmberg sætter nogle kloge hoveder i stævne til en snak om, hvorvidt unge mangler naturlig dannelse: 

Mangler unge naturlig dannelse?

Tid: 20. maj kl. 14.00-14.45

Sted: Learn-scenen

Arrangør: Bliv NaturligVis 

Beskrivelse: Danmarks Naturfredningsforening har sammen med Friluftsrådet undersøgt de unges tidsforbrug i naturen, og resultatet er lige så markant, som det måske alligevel var forudsigeligt: Børn i dag bruger halvt så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde som børn – og udviklingen ser ud til at fortsætte mod stadig mindre tid i naturen. Hvad betyder det egentligt for dannelsen af det hele mennesker, at tilknytningen til naturen i barndommen bliver stadig mindre?

Bliv NaturligVis projektleder og naturvejleder Franz Fibiger Holmberg har inviteret et par kloge hoveder på scenen til en snak om, hvorfor det er vigtigt med naturlig dannelse.

Debatdeltagere/oplægsholder: Franz Fibiger Holmberg + gæster

Moderator: Julie Søgaard

 

På vores stand vil vi fredag give publikum mulighed for at prøve vores helt nye undervisningsforløb - 'Den digitale ørredpatrulje' - lær om vandløbets kredsløb i Minecraft. 

Vi ses i Hirtshals!:)

 

 

10. maj 2017
Skrevet af: Marianne Ebbensgaard

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event