Niels Guldager.jpg

Niels vandt drømmerejse til Canada

Alle frivillige formidlere i projekt Bliv NaturligVis kan igen i år deltage i lodtrækningen om en fiskerejse. Jo flere arrangementer, man registrerer, desto større vinderchance.

Niels Guldager troede at det var telefonfis, da han en kold januardag i 2019 blev ringet op og fik meddelelsen om, at han havde vundet 14 dages fiskerejse til British Columbia, Canada. Men næ-nej, den var skam go' nok!

Det er fiske-eventyr.dk, der sponsorerer rejsen, som i år finder sted i oktober. Alt, hvad man som frivillig BNV-formidler skal gøre for at deltage, er at huske at registrere sine arrangementer i det elektroniske registreringsværktøj. Det er let, og for hvert arrangement, man registrerer, ryger der et lod i puljen.
For Niels Guldagers vedkommende var det ét af 16 lodder i bowlen, der sikrede ham sejren i 2019-udtrækningen. Turen, som fandt sted fra den 27. september til den 12. oktober, skulle udvikle sig til et par af de mest spændende par uger i den 75-årige nordjydes liv.

Med 130 kilo stør på krogen

- Vi fløj over til Vancouver, og derfra fortsatte vores rejse op langs Chilliwack-floden. Floden løb lige neden for huset, hvor vi boede, og der var fantastisk mange fisk. Allerede første dag tog vi hul på fiskeri fra båd, og her fangede jeg en stør på 2,23 meter, takseret til 130 kilo, fortæller Niels Guldager.
Så er man ligesom i gang, tør siges. Det tog Niels – med god hjælp fra kammeraterne - en time at få fisken halet ind, hvorefter den modhagefri krog kunne fjernes, fisken kunne fotograferes og derpå genudsættes.

- Vi udsatte alle fiskene igen, for vi ville aldrig kunne spise så mange alligevel. I de floder deroppe er der noget nær fangstgaranti - der er SÅ meget liv, og det var en kæmpestor oplevelse at være af sted.

Niels Guldager fortæller videre om sine oplevelser igennem de 14 dage i British Columbia - om vældige fisk, der slår koldbøtter i luften, om tusindvis af kongelaks, der står op ad floderne for at gyde, og som man fanger 10-12 stykker af om dagen. Om et rigt og spændende dyreliv i skovtykningen, med sortbjørne, der kommer ud til flodbredden for at kigge nysgerrigt efter fiskerne, og med store, smukke ørne på himlen.

En ren fornøjelse at formidle om jagt og natur

I over et år har Niels fungeret som frivillig formidler i projekt Bliv NaturligVis, og har besøgt både skoler og børnehaver i sit lokalområde omkring Saltum i Nordjylland.

- Når jeg er ude, har jeg ofte et dyr med, som jeg brækker sammen med børnene. Så fortæller jeg dem om jagten og naturen, mens vi tilbereder bålmad. Jeg har aldrig som sådan haft med skoler at gøre før, men det er virkelig en fornøjelse at være ude, fortæller Niels Guldager, der også er schweisshundefører, og som derfor også kan vise børnene noget effektivt hundearbejde.

Så der er bestemt god grund til at komme ud og få arrangementer i hus - og til at få endnu et lod i bowlen. Hvert registreret arrangement, som har fundet sted i løbet af 2019, giver et lod, og du kan registrere dine arrangementer frem til den 31. januar. Herefter finder lodtrækningen sted, og den heldige vinder får direkte besked.

Mon han eller hun også tror det er telefonfis, når telefonen ringer?

 

27. januar 2020
Skrevet af: Jacob Munkholm Jensen
Foto af: Niels Guldager

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event