Del
: Bliv frivillig
DSC_0280.JPG

Bliv NaturligVis blev officielt åbnet på Naturmødet

Et brag af en bålmadsevent dannede rammen om den officielle åbning af Bliv NaturligVis på Naturmødet i Hirtshals

Bålene knitrede, bålpanderne sydede og gryder med diverse vildt og fiskeretter boblede lystigt under den strålende sol på stranden i Hirtshals, hvor Nikolaj Kirk og Gordon P Henriksen sammen med elever fra Horne Efterskole og frivillige fra Bliv NaturligVis tilberedte råger, fasan, rådyr, hornfisk og torsk i alle mulige afskygninger - klar til at blive delt ud som lækre smagsprøver i anledningen af den officielle åbning af Bliv NaturligVis.

 

 

dsc_0005
Der deles smagsprøver ud til de mange fremmødte. Foto: Kristine Hansen

Det der med vejret og en bålmadsevent på en strand i det forblæste Hirtshals!

Ja vejret bliver man nødt til at tale om, når man som os vælger at lave en bålmadsevent på en location, hvor der er 90% sandsynlighed for, at der står en strid storm ind fra vest! DMI blev da også tjekket mindst hver 5. minut med alt krydset, for at vejrguderne var med os. Vi byggede madcampen op med en vejrudsigt, der sagde 16mm regn og hård vind fra øst. Det positive var, at vi så – måske – ville stå i læ af klitterne. Men når man nu arbejder med natur, må man jo heller ikke lade sig slå ud af naturens luner. Vi måtte simpelthen håbe på det bedste – og tænk sig det virkede! Da vi stod op torsdag morgen var de 16mm regn aflyst til fordel for høj sol og en let brise fra øst. Plan B med paraplyer og overdække blev afløst af solcreme og i nogle tilfælde røde næser.

18579978_1675557936073043_8267224600648089600_n-1
Madlavningscampen på stranden i Hirtshals. Foto: Thomas Thoft Marcussen

”Vi erklærer hermed Bliv NaturligVis for åbent”

Sådan lød ordene fra formanden for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen og direktøren fra Danmarks Sportsfiskerforbund Lars Rasmussen, da de sammen klippede den grønne snor, der omkransede madcampen. Bliv NaturligVis var hermed officielt lanceret og gæsterne tog opstilling i en lang kø for at få en smagsprøve af alle de spændende retter, der var linet op på de rå træborde. Mest opmærksomhed fik rågeretten – ’Kan man virkelig spise rågeunger?’ Og ja det kan man, de fleste gik derfra med en viden om, at råge faktisk er en ret delikat spise. En enkelt var endda så nysgerrig efter, hvordan man flår en råge - og da vi jo er et formidlingsprojekt, blev der lige smidt en råge op på bordet til en spontan demonstration.

Maden blev spist rub og stub, og vi kunne ånde lettet op. Det hele var gået over al forventning. Måneders planlægning var gået op i en højere enhed, og vi kunne med stolthed kigge ud over de glade mennesker, der alle var blevet en lille smule klogere på naturen.

dsc_1027
Snoren klippes og Bliv NaturligVis er officielt åbnet. Foto Kristine Hansen

Fuck naturen – jeg har min iPad

Fredag var der dømt ungdomsdebat under overskriften ’Fuck naturen – jeg har min iPad’. Vi havde allieret os med fire gæve unge mennesker fra jagtlinjen på Helgenæs Naturefterskole, som tog den lange vej til Hirtshals for at tage naturens betydning op til debat. For er naturen nu alligevel så vigtig for børn og unge, som de voksne går og siger? På scenen var også repræsentanter fra DOF-ung, VU og LandboUngdom. Alle var enige om, at det var vigtigt at komme ud i naturen, men hvad der kunne defineres som en god naturoplevelse, og hvordan man kunne formidle naturen for børn og unge, var der store variationer i. Det var super spændende at få de unges egne oplevelser af, hvad naturen gør for dem, og hvorfor det er vigtigt at have naturen på skoleskemaet.

efterskole
Ungdomsdebatten 'Fuck naturen - jeg har min iPad'. Foto: Marianne Ebbensgaard

TAK

Vi kunne selvfølgelig ikke have haft så stor succes på Naturmødet uden hjælp og støtte. Derfor vil vi gerne sige en kæmpe stor tak til Nicolai Kirk og Gordon P Henriksen for en forrygende dag, eleverne fra Horne Efterskole for super køkkenengagement, eleverne fra Helgenæs Naturefterskole for flot debat, til Nordea-fonden for deres støtte til Bliv NaturligVis og til Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund for at skabe projektet.

- og sidst men ikke mindst en kæmpe tak til Bliv NaturligVis’ frivillige, der gjorde et stort stykke arbejde for at det hele klappede. Vi bøjer os i støvet og er super stolte over at arbejde sammen med så engagerede og kompetente mennesker.

 

 

 

dsc_0721
Foto: Kristine Hansen
06. juni 2017
Skrevet af: Marianne Ebbensgaard
Foto af: Kristine Hansen

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event