Del
: Bliv frivillig
IMG_0827.PNG

Portræt af Michael Nielsen - Formidler i Bliv NaturligVis

En tidlig aften i juni står jeg i min have og kigger mod himlen hvor solskin er blevet afløst af et tågelignende skydække og en kølig vind frembringer en svalende fornemmelse ligesom græsset og træerne begynder at dufte anderledes. Det er en duft der klinger ind med tanker om bukkejagt og blikket i mine øjne må fortælle alt, for i hvert fald bliver jeg sendt kærligt afsted af min hustru.

I bilen får jeg den indskydelse at ringe til Michael Bech Nielsen, som jeg ved ville blive glad for en jagtinvitation på en helt almindelig hverdag, ligesom jeg ved at opbakningen hjemmefra er stor for at komme ud i det univers, som Michael mere end noget andet føles som hjem.

En lille time senere går vi side om side ind under bøgetræernes tætte kroner, begge rolige, og samtidigt spændte på hvad naturen har af gaver til os i dag.

Michael er som mange af os andre vokset op i et univers hvor hverdagens struktur ikke passede til hans personlighed. For ham har mødet med hans sande jeg altid foregået i naturen, hvor roen og fokus er blevet genetableret. Af samme grund blev lektielæsning med hans mor ofte foretaget i skovkanten, fremfor i de firkantede rammer, som ikke gav Michael den energi og focus som hans potentiale rummede.

Fornemmelsen af at være et helt menneske i naturen har præget Michaels liv og har gjort, at han i dag ikke adskiller sig fra denne, men oplever sig som en del af den og universets store mysterium. Bevidstheden om dette har gjort at Michael livsmission er at prioritere at opholde sig i det fri i videst muligt omfang, ligesom han vil inspirere andre til at gøre det samme. Af samme grund har han hjulpet mange udsatte unge mennesker med at finde roen i tilværelsen ved væren i naturen, hvilket ifølge hans egen udtalelse har bekræftet ham i at mennesket er natur og perspektiverne i at opleve dette giver en ro og stabilitet som er stærkt underkendt blandt mange mennesker.

Michaels evne til at holde klart fokus med ting der handler om natur, giver ham adgang til store oplevelser med udelivet og jagten især, og dette er hans motivation for at introducere børn og voksne for de særegne muligheder der ligger i naturen.

Et møde med et menneske der i den grad føler sig hjemme og forstår at værtssætte livets store og små mysterier er en inspiration, og jeg nyder at se ham glide ind i et roligt flow med skovens lyde og bevægelser, da han lister hen til den plads hvor vi håber en råbuk vil præsentere sig for ham.

Jeg selv går et andet sted hen og nyder fuglenes sang, multikulørte biller og synet af mus der piler rundt i skovbunden. På et enkelt tidspunkt hører jer et rådyr pusle rundt bag mig men ser det aldrig. Ved solnedgang henter jeg Michael på hans plads, hvor han fortæller om mødet med en rå, som listede rundt om ham uden nogensinde at ænse hans tilstedeværelse. Hvert et ord og hver bevægelse han frembringer vidner stærkt om at det er lige her, midt i en dansk bøgeskov, at Michael hører hjemme og finder størst mening med tilværelsen.

Jeg er stolt over at arbejde sammen med et menneske, der på så forunderlig vis, er i stand til at formidle naturens vidundere, ved blot at finde glæde ved den selv. Jeg kan blot glæde mig over at vi i Bliv NaturligVis har muligheden for at tilbyde hans evner for netop dette til de danske skolebørn.

01. juli 2017
Skrevet af: Henrik Q. Thygesen

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event