Akt klassen - Fjerritslev Skole - Rågeregulering 02.jpg

Bliv NaturligVis formidler Henning Kiel på rågeregulering med børn

Adfærd kontakt og trivsel er lig med råge regulering

 I marts måned blev jeg kontaktet af Ølandhus  Akt Klassen Fjerritslev skole, som er et sted hvor børn får hjælp til at udvikle god adfærd kontakt og trivsel . De ønskede et Bliv NaturligVis arrangement hvor indholdet skulle være rågeregulering – var jeg klar ??? JA

Jeg tog opgaven og var på skolebesøg d. 1. maj, hvor 7 videbegærlige børn og 3 pædagoger stod klar.

Vi fik en god snak om hvad rågen er for en fugl, levevis, fødeemner m.v. samt kigget på billeder af den samt af dens "fætre" i kragefamilien..... vi kom langt omkring!!!

 Jeg fortalte blandt andet at Rågen er fredet, men at der kan gives reguleringstilladelse - og hvad en sådan indebærer. Vi talte også om, hvorfor og hvorledes reguleringen finder sted samt hvilke våben, der kan / må anvendes.

  1. maj var dagen, hvor al teori var lagt på hylden og den praktiske del skulle afprøves. Kl. 10:00 mødes alle ved et kommunalt ejet arealet, hvor jagtforeningen har fået tildelt reguleringen. Børn/pædagoger blev udstyret med orange vest og caps og min gode jagtkammerat John Larsen var behjælpelig med at løse opgaven.

Vi delte os i 2 grupper og gik ind i arealet og fandt rederne. Fik også her en god snak om rågen og dens levevis, alt imedens der blev kigget efter rågeunger på grenene.

Der var mange voksne fugle i luften over arealet, men desværre ingen rågeunger til afskydning i den ene time, hvor vi opholdt os i skoven. Jeg har dog lovet, at gøre et forsøg på at fremskaffe rågeunger hos andre jægere med reguleringstilladelse. Håber at det lykkes, så det sidste element kan komme med: MAD!  

Sluttede aktiviteten af med en besøg i jagtforeningens klubhus, hvor den stod på sodavand og en snak om dagens oplevelser

Samarbejdet med skolen var fremragende og de interesserede, videbegærlige unger gjorde dagene til et spændende møde som jeg er klar til at opsøge igen

Knæk og bræk

Henning Kiel

 

23. maj 2018
Skrevet af: Henning Kiel

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede

Registrer Arrangement

Rediger event