Gratis undervisningsmateriale: Dyr i bevægelse

Dyr i bevægelse er et undervisningsforløb som handler om vilde dyr i deres naturlige habitat i Afrika, deres levevis og deres situation set i relation til klimaforandringer, befolkningstilvækst og ændrede bosætnings-mønstre. 

Materialet er delt op i tre temaer:

  • Dyrene på savannen
  • Klimatruslen
  • Menneskene kommer

Ved brug af krop og intellekt lærer eleverne om den tropiske klimazone, savannen som naturområde, klimaforandringer og dyr/menneske-relationen gennem en indsigt i dyrenes bevægelser og liv. Gennem fysisk aktivitet og optræden oplever eleverne glæden ved at bruge kroppen. Temaerne skal eleverne arbejde med alene og i grupper, siddende og i bevægelse/dans. Disse klasseaktiviteter understøttes af et undervisningsmateriale, der indeholder film, lyde, musik og tekster.

Anvendelse i undervisningen

Undervisningsforløbet skal kunne gennemføres i klassen med smartboard og højtalere. 
Det kan være relevant at booke gymnastiksal el. lign. til udvalgte moduler med megen bevægelse eller fremstilling gennem dans. Projektet kan anvendes i undervisningen i moduler eller som ét samlet forløb. Gerne som tværfagligt samarbejde mellem n/t og idræt.

Undervisningsmaterialet er lavet af Batavia Media og udført i et samarbejde med Aalborg Zoo, Katrinedalskolen, Danmarks Jægerforbund og med rådgivning fra Odense Zoo og Københavns Zoo. Projektet er støttet af Danida.

 

Frivillig registrering

Tak for din registrering. Du vil nu modtage en e-mail med information om den videre proces.

Vælg profilbillede
Vælg billede Skift billede