Skoven i Skolen vender tilbage

Skoven i Skolen går i luften med splinterny hjemmeside den 15. marts 2023. Det fejres med et lanceringswebinar fra klokken 15 – 16. Webinaret er for alle med interesse for udeskole. Kom og vær med!

07 marts 2023 · Tekst: Sara Waack-Möller · Foto: INSP! Media

På webinaret vil der være indlæg fra både forskere og lærere om udeskole i teori og praksis. Skoven i Skolen præsenterer det nye site og de muligheder, det giver dig for inspiration og konkrete værktøjer til udeskole i alle fag, på alle klassetrin – og i både skoven, ved havet, i byen, langs åen og i det åbne land.

PROGRAM

15.00: Velkommen v/ Skoven i Skolen

15.05: Hvorfor skal børn undervises ude? v/ udeskole-forsker Mads Bølling, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og adjunkt ved VIA University College, Forskningscenter for Pædagogik og Dannelse.

15.15: Skoven i Skolen i praksis v/ lærer Mette Borremose, Skovshoved Skole.

15.25: Præsentation af Skoven i Skolens splinternye hjemmeside v/ Skoven i Skolen

15.35: Skoven i Skolen som redskab og inspiration til udeskole i alle fag og alle klassetrin v/ PhD, forskningsleder og lektor Karen Barfod, VIA University College.

15.40: Natursynsspillet – introduktion til et nyt spil på skoven-i-skolen.dk

15.45: Spørgsmål i plenum

16.00: Tak for i dag.

 

Vi glæder os og håber, vi får en god eftermiddag!

 

TILMELD DIG HER!

 

Projektet er støttet af Nordea-fonden, 15. juni fonden og Friluftsrådet.

Skoven i skolen som supplement

Skoven i Skolen favner andre projekter med fokus på børn i naturen, som eksempelvis Bliv NaturligsVis.

Spil og undervisningsmaterialer er blevet udviklet i et bredt samarbejde mellem natur- og friluftsorganisationer, herunder Danmarks Jægerforbund, Danmarks Sportsfiskerforbund, Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet Naturvejledning Danmark og centrale vidensinstitutioner, herunder VIA UC og Center for Børn og Natur ved KU.

Danmarks Jægerforbund har været tovholder for udviklingen af de nye grønne undervisningsmaterialer. Herunder udviklingen af et nytænkende spil om natursyn målrettet udskolingen.