Ask og Liv - flytter ud i naturen

Undervisningsforløb · Dagtilbud (0-6 år)

Lyt, leg og lær!

Tag med jægerstenalderbørnene Ask & Liv på eventyr i naturen!

Dette materiale er udviklet specielt til de 5-6-årige børn der snart skal starte i skole. Materialet kan med fordel anvendes i foråret som optakt til overgangen og skolestart, eller som en del af tidlig skolestart i SFO. Materialet indeholder en spændende og medrivende historiefortælling i 9 små afsnit, der omhandler børnene Ask & Liv der lever i jægerstenalderen. Til historien er der udviklet 25 velbeskrevne aktiviteter, som let kan sammensættes til et unikt læringsforløb. Materialet indeholder desuden en række plancher, opgaveark og hæfter, som frit kan downloades og printes.

Der er mulighed for at bestille en Ask & Liv-materialekasse, så længe lager haves. Materialekassen indeholder udvalgte rekvisitter og materialer der passer til historien, og som gør det endnu nemmere at komme i gang med et Ask & Liv-forløb.

Et unikt læringsforløb

Ask & Liv-materialet er udviklet som et pædagogisk redskab, der understøtter læreplanstemaerne for dagtilbud, med særlig fokus på 'Natur, Udeliv & Science'. Materialet understøtter ligeledes det pædagogiske arbejde med afsæt i fantasi, kreativitet, sociale relationer og fællesskaber.

Sammensæt enkelt og let jeres eget unikke pædagogiske forløb, der passer til netop jer og jeres børnehavegruppe. Materialet ligger op til et forløb, hvor I kan arbejde med aktiviteter før, under og efter hvert afsnit af fortællingen, i en vekselvirkning mellem ude og inde. Hvor længe I vil fordybe jer i Ask & Liv-forløbet er op til jer, men et længere forløb over flere uger eller en hel måned kan varmt anbefales.

Sådan kommer I i gang!

  • Download Ask & Liv web appen til din tablet eller smartphone – gem den på din hjemmeskærm og benyt den offline hvor som helst.
  • Sammensæt jeres eget læringsforløb - sæt flueben i de aktiviteter, som I vil arbejde med. Der genereres automatisk en materialeliste der passer til de valgte aktiviteter.
  • Tjek materialelisten.
  • Lyt til eller læs historien om Ask & Liv.
  • Arbejd med de udvalgte aktiviteter.
  • I kan evt. aktivere eller farvelægge et 'mærke', når I har gennemført aktiviteter, der passer til et afsnit af historien.
  • Fortæl om jeres arbejde med Ask & Liv og inspirer andre til at gøre det samme! 

Book en naturformidler

Kombiner materiale og aktiviteter med besøg af en naturformidler og få det bedste forløb.