Info til de voksne

Undervisningsforløb · Spejdere · Ask & Liv - flytter boplads

Info til forældre


Ask & Liv - flytter boplads er et nyt materiale der er udviklet målrettet mod børnehaveklassen og børn der netop står i overgangsfasen mellem dagtilbud og skole.
Ask & Liv-materialet tager børnene med på en spændende rejser tilbage til jægerstenalderen, hvor børnene Ask og Liv, netop er flyttet til en ny og ukendt boplads. Materialet trækker tråde til den overgang fra dagtilbud til skole, som børnene netop har oplevet og mærket på egen krop. Overgangen til skolelivet kan både være en spændende og svær tid for et barn; alt det trygge og velkendte rives op med rod og en ny omgangskreds og hverdag skal etableres i nye rammer, med andre krav.

Mange børn oplever at overgangen til skolelivet giver anledning til svære følelser og bekymringer. Derfor er det vigtigt at hjælpe barnet til at få sat ord på både det spændende og det svær ved overgangsfasen. Hop som forældre med på rejsen tilbage til jægerstenalderen og lyt, eller læs, med på Ask & Liv-historien derhjemme. Gå gerne i dialog med barnet, om barnets oplevelse af at sige farvel til børnehaven og god dag til skolelivet.

Her kommer et par forslag til spørgsmål:
• Hvem eller hvad savner du fra børnehaven?
• Hvordan havde du det da du skulle starte i skole?
• Har du bekymret dig over noget, da du skulle starte i skole? Hvad?
• Har du prøvet at føle dig alene eller udenfor i skolen? Hvornår eller hvorfor?

Info og lærervejledning

Til børnehaveklasselderen
Her finder du information og lærervejledning til Ask & Liv-materialet.

Brobygning og genkendelighed
Materialet Ask & Liv - flytter boplads er efterfølgeren til det populære materiale Ask & Liv - flytter ud i naturen. Ask & Liv - flytter ud i naturen er med stor succes blevet brugt i storbørnsgruppen i børnehaven, eller som del af tidlig skolestart. De to materialer kan bruges hver for sig, men brugs Ask & Liv-universet i umiddelbar forlængelse af hinanden, vil børnene opleve genkendelighed i overgangen mellem dagtilbud og skole og brobygningsarbejdet vil styrkes.

Fortæl den gode historie
Fortæl gerne om dit og elevernes arbejde med den gode overgang til skole via Ask & Liv-materialet. Du kan fx:

  • lave et opslag på de sociale medier. Hashtag gerne #askogliv2 #blivnaturligvis og #nordeafonden
  • kontakte de lokale medier. Du kan med fordel anvende Ask & Liv2-presseskabelonen og evt. fotos fra Bliv NaturligVis. Det finder du nedenfor.

Book en naturformidler

Kombiner materiale og aktiviteter med besøg af en naturformidler og få det bedste forløb.